Satu Suominen (studion omistaja)

fysioterapeutti (AMK)
MP Pilates -ohjaaja
Method Putkisto –ohjaaja
MP Pilates Laiteohjaaja
MP 3D Luonnollinen Kasvoklinikka -ohjaaja
MP Huippuliikkuja -ohjaaja
MP Kävelyntaito -ohjaaja

Spiral Stabilization (SPS) -ohjaaja
Mindfulness MBSR (CFM®) - ohjaaja
Asahi -ohjaaja
FasciaMethod -ohjaaja

 

Tutustu Satun fysioterapeuttiseen koulutustaustaan

Työskentelytapani:

Olen ammatiltani fysioterapeutti, ihmisen liikkumis- ja toimintakyvyn asiantuntija. Fysioterapeuttinen osaaminen ja anatomian tuntemus luo pohjaa kaikelle ohjaustyölleni. Method Putkiston opetusmenetelmän avulla tieto siirtyy käytäntöön, se on looginen ja johdonmukainen tapa opettaa ja ohjata.

Satu ohjaajana – tarkka, luova, innostunut ja innostava.  Pyrin opetuksessa perusteellisuuteen, tuloksellisuuteen ja progressiivisuuteen. Suhtaudun intohimolla ihmiskehon toiminnan ja liikkeen ymmärtämiseen, olen siis innostunut ikuinen opiskelija. Itse koen, että avoin mieli ja tutkiva ote antavat hyvät eväät pitkäjänteiseen ohjaustyöhän. Laatu ja pysyvät tulokset syntyvät tarkkuudesta, liikkeiden tavoitteiden ymmärtämisestä ja ennenkaikkea oppilaan kokemuksellisesta oppimisesta. Avainasemassa on asennon ja liikkeen tuntemisen herkkyys, miten siis koet opetettavat asiat omassa kehossasi. Method Putkisto harjoitusmenetelmien avulla saavutat hyviä tuloksia, koska toistamme ja rakennamme liikkumisen perusteisiin kuuluvia asioita riittävän pitkään, pintaa syvemmältä.  Pyrin ohjaajana esittämään asiat luovasti, kokeillen ja aina uudelleen ja uudelleen opetuksen sisällöstä innostuen. Olen kiitollinen siitä, että ympärillä on ihmisiä, ihania asiakkaita,  joiden kanssa saan tämän jakaa. 

Method Putkisto on kolmiulotteinen linja-piste-muoto systeemi, jonka-harjoituskokonaisuudet avaavat oppilaille "väylän" oivalluksiin oman kehon liikkeestä ja asennoista. Tätä oppilaiden henkilökohtaista prosessia on ohjaajana tunneilla antoisaa seurata. Todellisia tuloksia syntyy kun uskalletaan poistua "mukavuusalueetta", potentiaali löytyy jokaiselta! Kannustan ja motivoin kaikkia oppilaitani lempeän päättäväisesti yrittämään enemmän,  kun he ovat siihen valmiit.  Tavoitteeni ohjaajana on auttaa sinut löytämään henkilökohtainen oman kehosi optimi.

Taustani:

Olen ohjannut MP Pilatesta päätoimisesti vuodesta 2007 alkaen ja taidan kuulua tällä hetkellä kaupungin kokeneimpiin pilatesohjaajiin. Ohjaajalle pitkäjänteinen työ vakioasiakaskunnan kanssa on erittäin palkitsevaa. Nautin työstäni valtavasti ja toivon että tämä näkyy myös tunneillani! Mukavia välittömiä asiakkaita ja aivan ihania ryhmiä. Vahvistumme aina vuorovaikutuksessa toisiimme.  MP-asiakkaani Päivin sanat FB:ssa kuvaavat tuntejani "hyvä ohjaus, kiva tunnelma, ihana meininki".

Method Putkisto lajien kautta olen saanut omassa kehossani kokea kuinka vartalon notkeus on avaintekijä kehon voimaan, tasapainoon ja hyvinvointiin. Ennen nykyistä uraani ja "Method Putkisto" -elämää toimin useissa kuntokeskuksissa Turussa ryhmäliikuntaohjaajana (aerobic, spinning, bodypump jne.) yli 10 vuoden ajan.  Tänä aikana olin kirjaimellisesti jumpannut itseni ”solmuun ja syväjäähän”. Liian lyhyet ja kireät lihakseni olivat vetäneet minut huonoon ryhtiin ja liikkumisesta aiheutui kehooni jatkuvasti kipua ja jännitystä. Onneksi löysin Method Putkiston ja osasin kääntää harjoittelun suuntaa ajoissa.

Method Putkisto Pilates koulutuksen kävin vuonna 2007 pilatesopettaja Jarmo Ahosen johdolla. Sen jälkeen olen kouluttautunut myös Laitepilates- ja Method Putkisto -ohjaajaksi. Method Putkisto kouluttajani toimi Marja Putkisto,  Method Putkisto –metodien kehittäjä. Toimin Method Putkisto Instituutissa tällä hetkellä itsekin myös kouluttajana.

Olen loppumattoman kiinnostunut oppimaan uutta mm. liikkeestä, biomekaniikasta, anatomiasta, sekä kehon ja mielen yhteydestä. Kouluttaudun säännöllisesti ja pitkäjänteisesti sekä fysioterapian, pilateksen että Method Putkiston saralla.

 

Taina Tallala

MP Pilates -ohjaaja
Method Putkisto –ohjaaja

Spiral Stabilization (SPS) -ohjaaja


Työskentelytapani:

Ohjaustapani on selkeä ja korostan tunneilla laatua määrän sijaan. Ohjaan ja avustan ryhmätunneillani kaikkia asiakkaita myös henkilökohtaisesti. Tavoitteeni on opastaa sinut oman kehosi asiantuntijaksi. Yhdessä saamme tuloksia aikaan!

Haluan kannustaa kaikkia nykyajan kiireisiä "tietotyöläisiä" liikkumaan laadukkaasti viikkoittain ja herättää kiinnostuksen oman kehon huoltamiseen. Päivitän tietojani vuosittain MP Instituutin koulutuspäivillä. Oman aktiivisen harjoitteluni kautta saan jatkuvasti uusia oivalluksia, joita haluan välittää myös tunneillani eteenpäin.

Taustani:

Tutustuin MP Pilatekseen vuonna 2007 ja jäin heti koukkuun! Tarkka, keskittymistä vaativa menetelmä toimi täydellisenä vastapainona kiireiselle ja paljon matkustamista vaativalle työlleni. Liikunta oli tippunut pois elämästäni ja MP Pilateksen kautta löysin kehoni uudelleen. Siitä asti olen harrastanut pilatesta säännöllisesti.

Useat vuodet Sadun pilatesohjauksessa saivat minut hakeutumaan ohjaajakoulutukseen. Method Putkisto syvävenyttely-menetelmään tutustuin vasta ohjaajaopintojeni kautta. Se avasi mieleni ja kehoni ymmärtämään myös pilatesharjoittelua paremmin. Opiskelin kaksoistutkinnon MP Instituutissa v.2013-2014, jossa pääkouluttajanani toimi Method Putkisto -menetelmien kehittäjä Marja Putkisto.

Tanja Rannikko

MP Pilates -ohjaaja
Method Putkisto –ohjaaja

Spiral Stabilization (SPS) -ohjaaja


Työskentelytapani:

Haluan kehittää askel askeleelta ohjaukseni tarkkuutta, rauhallisuutta ja vauhdikkuutta.  Pyrin vuorovaikutuksen kautta luomaan ilmapiirin, jossa sinulla on mukavaa ja turvallista kokea harjoittelun ilo!

Taustani:

Liikunta ja lihasvenyttely ovat aina kuuluneet elämääni.  Ne ovat antaneet jaksamista, hyvää mieltä ja ovat auttaneet pysymään kunnossa. Ryhtini ei ollut siitä huolittamatta optimaalinen. En tiennyt mitä pitäisi tehdä. Työskenneltyäni pari vuotta hierojana, minulle tuli halu muuttaa työni painopistettä. Halusin antaa asiakkailleni välineen itse huoltaa itseään. Vastaus tähän oli Method Putkisto! Hakeuduin koulutukseen 2013, ja sitä kautta Sadun tunneille. Sadun tunneilla ryhtini kohentui!

Henkilökohtaisen oppimiseni kaarta Method Putkisto -maailmaan kuvastavat sanat; hämmennys, oivallus, oman kehon tuntemus, vahvistuminen, notkistuminen ja kehittymisen halu. Opiskelin kaksoistutkinnon MP Instituutissa v. 2013-2014, jossa pääkouluttajana toimi Method Putkisto menetelmien kehittäjä Marja Putkisto.

 

Nina Nylund

 

MP Pilates -ohjaaja
Method Putkisto –ohjaaja
Pilates Reformer ja Wunda Chair laiteohjaaja

Spiral Stabilization (SPS) -ohjaaja 

 

 

 

Työskentelytapani:

Tapani työskennellä on intoihimoinen ja tutkiskeleva, kunnioitan vanhaa ja rakennan uutta. Haluan luoda tunneilleni iloisen, vapaan ja vuorovaikutteisen ilmapiirin, jossa sinun on hyvä ja turvallista harjoitella. Tavoitteeni on, että opit kuuntelemaan ja kunnioittamaan kehoasi, tuntemaan ja tunnistamaan miltä sinutsa juuri tänään, tässä ja nyt, tuntuu. Ohjaajana huomioin sinut yksilönä, tuen harjoittelun avulla hyvinvointiasi ja toivon että löydät vapaan liikkumisen riemun.

Taustani:

Minut on luotu liikkumaan, pysymään liikkeessä. Liikkuminen yksinkertaisesti on elämäni. Kysymys ei niinkään ole siitä, miten paljon ja tehokkaasti liikun. Kysymys on siitä miten liikun, miten käytän kehoani ja ennen kaikkea mikä riittää? Method Putkisto menetelmään tutustuttuani ja sisäistettyäni tämän uskomattoman opin, olen oivaltanut, etteivät määrä ja tehokkuus ole hyvien tulosten takeina. Olen oppinut ymmärtämään oman kehon kautta, että vääränlaiset liian raskaat ja toistuvat liikuntasuoritukset voivat pikemminkin rasittaa kuin kehittää kehoa. Method Putkisto menetelmän avulla olen oppinut kuuntelemaan, tunnistamaan ja korjaamaan kehoa itsenäisesti, ja vapautunut liikkumaan. MP Pilateksen avulla olen harjoituttanut kehoni vahvemmaksi, tuetummaksi ja toiminnallisemmaksi aiempaan verrattuna.

Liikkuminen, hyvä fyysinen ja henkinen terveys ovat minulle tärkeitä myös työssäni erä- ja luonto-oppaana. Vaelluksilla maaston vaihtelut, pitkät päivät sekä raskas rinkka selässä tai ahkion veto hiihdettäessä vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Lisäksi mielen tulee olla terve ja itsensä kuuntelemisen taito itsestään selvää. On osattava pysähtyä, keskittyä, otettava suunta ja nautittava matkasta.

Olen uteliaan innokas oppimaan uutta ja kehittymään paremmaksi ohjaajaksi. Valmistun Method Putkisto ja MP Pilates ohjaajaksi vuoden 2016 aikana.