SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELU

Ryhmä 1. torstaisin 17:10-18:10 ajalla 11.1-22.2.2018,  yhteensä 7 kertaa

Ryhmä 2. sunnuntaisin 18:50-19:50 ajalla 14.1-25.2.2018,  yhteensä 7 kertaa


Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Peruskurssilla harjoitellaan SPS perusliikkeet ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen. Peruskurssin hinta sisältää myös SPS vastuskumin ja kotiharjoitteluohjelman. Harjoittelu sopii kaikille.

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

● ryhdin korjaukseen

● selän toiminnallisuuden parantamiseen

● erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi

● nivelvaivojen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)

● kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen

● kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen


Lisätietoja menetelmästä


Kurssin ohjaaja:

SPS -ohjaaja Tanja Rannikko


HINTA
153 , sisältää yhteensä 7 harjoitustuntia, SPS-kuminauha (arvo 34 ) ja kotiharjoitteluohjelma.
 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)