SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELU

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen.

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

● ryhdin korjaukseen

● selän toiminnallisuuden parantamiseen

● erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi

● nivelvaivojen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)

● kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen

● kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen


Lisätietoja menetelmästä


Miten pääset aloittamaan SPS-harjoittelun?


SPS ryhmätunteja on syyskaudella tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Varaa itsellesi henkilökohtainen perehdytys SPS-menetelmään ennen ryhmätunneille tuloa. Yksityistunnin sinulle ohjaa fysioterapeutti, SPS-trainer Satu Suominen, hinta 75 eur.

Ostaessi jatkoksi 10 x sarjakortin studion viikkotunneille, hyvitämme sinulle yksityistunnin arvon. Ostaessi jatkoksi 5 x sarjakortin studion viikkotunneille, hyvitämme sinulle puolet yksityistunnin arvosta. 


Tiedustelut:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)