METHOD PUTKISTO

Haluatko poistaa jännitystiloja kehostasi, vähentää stressiä ja siten lisätä yleistä hyvinvointiasi?

Haluatko parantaa kehosi liikkuvuutta ja ryhtiäsi kireitä lihaksia venyttelemällä?

Haluatko oppia oikean hengitysekniikan ja siten lisätä energia- ja vireystasoasi?

Haluatko oppia liikkumaan sulavasti, helposti ja kauniisti?


Method Putkisto on suomalaisen Marja Putkiston 20 vuotta sitten kehittämä ainutlaatuinen ja vahvasti omanlaisensa harjoittelumuoto. Method Putkisto harjoittelumenetelmän ytimenä on dynaaminen syvävenyttely ja oman kehon tuntemuksen lisääntyminen. Method Putkiston tavoitteena on kehon tasapaino, joka kannattaa ryhtiäsi, vapauttaa kehosi liikkumaan ja parantaa yleistä hyvinvointiasi.

Method Putkisto vastaa siis eri kysymyksiin kuin pilates. Pilates on lyhyesti kiteytettynä keskivartaloa ja syviä lihaksia vahvistavaa jumppaa. Method Putkisto on venyttelyä, syvää keskittymistä, kehotietoisuuden, oikean hengitystekniikan ja ryhdin opettelua. Uskallamme väittää, että Method Putkisto sukeltaa pilatesta syvemmälle. On kyse monien samanaikaisesti myönteisesti vaikuttavien tekijöiden löytymisestä juuri sinua kehoasi varten.


Method Putkiston avulla voit:

 • lisätä liikkuvuuttasi ja pidentää tarkasti kehon lyhyet ja kireät lihakset, jolloin keho vapautuu takaisin sen neutraaliin keskiasentoon
 • oppia havainnoimaan, tunnistamaan ja korjaamaan oman kehosi toimintaa ja liikkumistapaasi. Opit tunnistamaan milloin olet oikeassa ryhdissä ja asennoissa.
 • parantaa linjauksia, ryhtiä ja nivelien asentoa. Näin liikkumisesi voi muuttua sujuvammaksi, mikä usein samalla helpottaa pitkäaikaisia vaivoja ja kiputiloja.
 • nostaa ryhtiä, hoikistaa vyötärölinjaa sekä lisätä aineenvaihduntaa
 • virkistyä ja vapauttaa energiaa
 • rauhoittua ja palautua stressistä

Method Putkisto harjoitustuntimme koostuvat seuraavista osioista:

 • Tunnit aloittaa lämmittelyosuus pystyasennossa. Pehmeät, soljuvat ja helpot liikkeet poistavat jännitystä, tasapainottavat kehoa ja avaavat kehon liikeratoja.
 • Keskittyminen / virittäyminen omaan kehon tuntemuksiin ja viesteihin.
 • Syväjumppaliikkeiden avulla vahvistetaan kehon ydintukea, ryhtiä ylläpitäviä lihaksia
 • Method Putkisto syvävenytysten avulla pidennetään lyhyita, kireitä lihaksia. Tunneilla opetellaan kuinka harjoitteet suoritetaan sisältä ulospäin ja kohdennetaan tarkasti.
 • Syvähengitysharjoitteet auttavat oikean hengitystekniikan löytämisessä, vahvistavat hengityslihaksia, nostavat ja avaavat ryhtiä ja auttavat venytysten syventämisessä.
 • Palautuminen / rentoutuminen

Method Putkisto tuntimme ovat kestoltaan 90 min ja tunneilla käytetään rauhallista ja inspiroivaa musiikkia. 

Usein kysyttyä:

Miten MP Pilates ja Method Putkisto eroavat toisistaan?

Pilates on lyhyesti kiteytettynä keskivartaloa ja syviä lihaksia vahvistavaa jumppaa.

Method Putkisto on venyttelyä, syvää keskittymistä, kehotietoisuuden, oikean hengitystekniikan ja ryhdin opettelua.

Suuri osa asiakkaistamme harjoittelevat sekä Method Putkisto että MP Pilates tunneilla,  lajit tukevat saumattomasti toisiaan. Eri MP lajeja yhdistelemällä harjoittelu syvenee ja tulokset paranevat.

Metodin vastaavat eri kysymyksiin, Method Putkisto notkistaa ja MP Pilates vahvistaa. Pilatesharrastajalla harjoittelussa eteneminen tyssää usein lihaksiston ja kehon jäykkyyteen, sekä liialliseen liikkeen ja hengityksen kontrollointiin, jolloin kehotyöskentelyssä pääsee huimasti eteenpäin Method Putkiston avulla. Vastaavasti moni Method Putkiston harrastaja, joka on jo ennestään hyvin liikkuva, hyötyy valtavasti lihaksia vahvistavasta pilatesharjoittelusta.

Kumpi laji minulle sopisi, MP Pilates vai Method Putkisto? Mistä kannattaisi aloittaa?

Menetelmät vastaavat eri kysymyksiin, Method Putkisto notkistaa ja MP Pilates vahvistaa.

Valitse Method Putkisto, jos kärsit lihasjännityksistä ja kiputiloista, kaipaat lisää notkeutta kehoon tai haluat löytää ryhdikkyyden ja läsnäolon kehoosi. Valitse Method Putkisto, kun haluat palautua ja vähentää stressiä. Method Putkisto harjoitustunnit virkistävät ja nautit hyvästä olosta pitkään!

Valitse MP Pilates, kun haluat ensisjaisesti vahvistua ja haluat vahvistaa selkärankaasi tukevia syviä lihaksia. Suosittelemme MP Pilatesta myös yliliikkuville. MP Pilateksen ja erityisesti laitepilateksen avulla voit korjata virheellisiä alaraajojen linjauksia ja vahvistaa lantion, lonkkien, polvien, nilkkojen ja olkapäiden optimaalista linjausta. Sopii erinomaisesti myös leikkauksista ja tapaturmista kuntoutumiseen.