KURSSIT

PILATES ALKEISKURSSI 

Ryhmä 1. keskiviikkoisin 16:00-17:00 ajalla 4.4-23.5.2018, yhteensä 8 kertaa ohjaajana MP Pilates -ohjaaja Tanja Rannikko

Ryhmä 2. sunnuntaisin 17:40-18:40 ajalla 15.4-3.6.2018,  yhteensä 8 kertaa ohjaajana MP Pilates -ohjaaja Taina Tallala

Ryhmä 3. torstaisin 19:30-20:30 ajalla 26.4-14.6.2018,  yhteensä 8 kertaa   ohjaajana MP Pilates -ohjaaja Tanja Rannikko


Tutustu pilateksen perusteisiin pienryhmässä! Kurssilla harjoittelemme pilateksen perusteita ja perusliikkeitä keskittyen niiden turvalliseen ja oikeaan suoritukseen. Teemme lihaksia vahvistavaa että kehoa huoltavaa ja venyttävää harjoitusta, hengityksen rytmittämänä. Harjoittelun keskiössä on oikean hengitystekniikan oppiminen ja "keskivartalon ydintuen" eli syvien lihasten vahvistaminen. Pilates vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja selkää, sekä parantaa ryhtiäsi. Lantion asettuessa parempaan ryhtiin myös lantionpohjan ja pakaralihasten työskentely tehostuu.

Ryhmäkokomme on pieni (6-12 hengen väliltä), ohjaus on aina yksilöllistä ja ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset. Ammattitaitoisten ohjaajiemme opastuksella, opit turvalliset ja oikeat suoritustekniikat. Pilates harjoittelu on rauhallista, mutta hitaampi tempo tunneilla ei tarkoita tehotonta, vaan usein juuri päinvastoin. Kun opit aktivoimaan syvät ja pinnalliset lihakset yhteistyöhön, löydät liikkeisiin oikeat ja samalla nivelystävälliset linjaukset, niin harjoittelun teho usein yllättää. Samalla pilatesharjoittelu kehittää oman kehon tuntemusta, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä, sekä auttaa hengittämään syvemmin ja kokonaisvaltaisemmin keuhkojen kaikkiin osiin.

Pilates sopii kenelle tahansa omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Alkeisryhmämme sopivat kaikille ja varsinkin pilatesta aloittaville tai vähemmän harrastaneille. Voit tulla mukaan vaikka sinulla olisi liikuntarajoitteita tai tuki-liikuntaelimistön kipuja. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, oman kehon tuntemuksia kuunnelleen. Näillä tunneilla ei treenata hampaat irvessä, vaan nautitaan liikunnan ilosta mukavassa ilmapiirissä ja tunnelmallisessa harjoittelusalissa!

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti pilatesharjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua pilates keskitason viikkotunneillamme.


Palautteita aiemmilta kursseiltamme:

Alkeiskurssi vastasi odotuksiani ja vielä enemmän. Perusteellinen liikkeiden neuvonta ja hengityksen opetus helpotti oppimista. Opettaja oli kannustava.Olen arjessa huomannut että tiedostan enemmän selän ja lantion oikeaa asentoa.

Tanja on ollut innostava opettaja. Olen saanut apua kehonhallintaan ja paljon vinkkejä ihan päivittäiseen toimintaan, sekä myös kuntosalilla harjoitteluun. Suosittelen pilatesta!

Tunnit ovat olleet kerrassaan mahtavia ja olen nauttinit kovasti hyvästä ohjauksesta, rauhoittumisesta ja oman kehon kuuntelusta!

Olen ollut tosi tyytyväinen pilates-kurssiin. Tykkään rauhallisesta fiiliksestä, siitä että on tilaa tehdä liikkeet ja tuntuu sopivasti rankalta.

Olen saanut uuden kipinän pilates-harjoitteluun. Huomaan keskivartaloni vahvistuneen ja niskajumien vähentyneen. Sain myös hyvän ja rauhallisen mielen jokaisen tunnin jälkeen. Rauhallinen tunnelma salilla on aivan ihana! Rafael oli opettajana iloinen ja ammattitaitoinen. Pidin siitä, että hän huomioi jokaisen tekemisen ja anti tarvittaessa korjauksia. Kurssi oli mielestäni rakennetu hyvin, tyuntui että edistyimme, mutta kuitenkin sopivalla tempolla. Tunnille oli kiva tulla ihan jokainen kerta :) .


HINTA

136 , yhteensä 8 harjoitustuntia

Maksuvälineinä kursseilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Saldomaksu, E-passi, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


SELÄN SPIRAALISTABILAATIO ALKEISKURSSI 

Ryhmä 1. torstaisin 17:10-18:10 ajalla 11.1-22.2.2018,  yhteensä 7 kertaa 

Ryhmä 2. sunnuntaisin 18:50-19:50 ajalla 14.1-25.2.2018,  yhteensä 7 kertaa

 

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Peruskurssilla harjoitellaan SPS perusliikkeet ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen. Peruskurssin hinta sisältää myös SPS vastuskumin ja kotiharjoitteluohjelman. Harjoittelu sopii kaikille.

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

● ryhdin korjaukseen

● selän toiminnallisuuden parantamiseen

● erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi

● nivelvaivojen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)

● kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen

● kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen

Lisätietoja menetelmästä

Kurssin ohjaajat:

SPS-ohjaaja Tanja Rannikko

HINTA
153 , yhteensä 7 harjoitustuntia + SPS-kuminauhan kotiharjoitteluun (arvo 34 €).
 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


LAITEPILATES TUTUSTUMISWORKSHOP

sunnuntaina 8.4.2018 14:00-16:00


Laitteiden pehmeät jouset antavat vastuksen joka saman aikaisesti sekä venyttää että vahvistaa lihaksia. Pilateslaitteet ovat loistava vaihtoehto kuntosalille ja laiteharjoittelun jälkeen olosi on voimakkaan kepeä. 

Pilateslaitteiden avulla: vahvistat lihaksiasi, poistat kireyksiä ja kipuja kehostasi, opit hallitsemaan kehoasi ja luot vahvan pohjan muulle liikunnalle.

Kahden tunnin workshopissa tutustut pilates reformerin toimintaperiaatteisiin käytännön liikeharjoitteiden kautta. Joseph Pilates kehitti nämä isot välineet metodinsa tueksi, tehostamaan työskentelyä.

Kurssin ohjaa fysioterapeutti ja laitepilatesohjaaja Satu Suominen

Hinta 40 eur / 2h

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)

 

METHOD PUTKISTO TUTUSTUMISKURSSI 

sunnuntaisin 12:00-13:30 ajalla 14.1-28.1.2018,  yhteensä 3 kertaa

Method Putkisto on suomalaisen Marja Putkiston yli 20 vuotta sitten kehittämä harjoittelumuoto, joka tarjoaa työkaluja kehonhuoltoon. Menetelmän ytimessä on dynaaminen venyttely ja oman kehon tuntemuksen lisääntyminen tarkasti kohdennettujen kehoharjoitusten kautta.

Kurssilla tutustut menetelmän käsitteisiin ja perusharjoitteisiin. Method Putkisto harjoittelu poistaa kehon jännitystiloja ja lihasten kireyttä ja vähentää stressiä. Opit tunnistamaan ja korjaamaan kehosi asentoa, opit tunnistamaan milloin olet oikeassa ryhdissä.  Samalla harjoittelu vetreyttää ja lisää energia -ja vireystasoa. Menetelmässä keskitytään vapauttamaan pallean seudun jännityksiä ja pinnallista hengitystä, näin hengitystekniikkasi paranee.

Method Putkisto tunnit sisältävät myös liikkuvan lämmittelyosuuden, joka venyttää pystyasennosssa fascia (lihaskalvo) -linjoja ja opettaa liikkumaan sulavasti, helposti ja kauniisti.

Ryhmäkokomme on pieni (6-12 hengen väliltä), ohjaus on yksilöllistä ja ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset. Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti harjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua Method Putkisto viikkotunneillamme.

Kurssi sopii kaikille. Tule mukaan juuri sellaisena kuin olet, riippumatta iästä tai kunnostasi.

Kurssin ohjaajana fysioterapeutti ja Method Putkisto -ohjaaja Satu Suominen

HINTA

69 , yhteensä 3 harjoitustuntia

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)Varustus tullessasi  kursseillemme:

Mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Salissa ollaan sukkasillaan, ja kaikki tarvittavat välineet, jumppamatot jne. ovat saatavilla paikan päällä.

Kaikki sivun hinnat sisältävät 10 % alv.

 

Muista hyödyntää työnantajasi antama mahdollinen liikuntaetu! Maksuvälineinä kaikilla kursseillamme käyvät myös:

  • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Saldo
  • E-passi
  • Tyky-kuntosetelit
  • Edenred Virikesetelit, Virikekortti
  • Eazybreak