KURSSIT

PILATES ALKEISKURSSI

ryhmä 1.  tiistaisin 17:10-18:10 ajalla 27.8-1.10.2019, yht. 6 krt

ryhmä 2.  tiistaisin 17:10-18:10 ajalla 8.10-12.11.2019, yht. 6 krt

ryhmä 3.  perjantaisin 17:40-18:40 ajalla 11.10-15.11.2019, yht. 6 krt


Tutustu pilateksen perusteisiin pienryhmässä! Kurssilla harjoittelemme pilateksen perusteita ja perusliikkeitä keskittyen niiden turvalliseen ja oikeaan suoritukseen. Teemme sekä lihaksia vahvistavaa että kehoa huoltavaa ja venyttävää harjoitusta, hengityksen rytmittämänä. Harjoittelun keskiössä on keskivartalon ydintuen eli syvien lihasten vahvistaminen. Pilates parantaa ryhtiäsi ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja selkää. Lantion asettuessa parempaan ryhtiin myös lantionpohjan ja pakaralihasten työskentely tehostuu.

Ryhmäkokomme on pieni (6-12 hengen väliltä), ohjaus on aina yksilöllistä ja ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset. Ammattitaitoisten ohjaajiemme opastuksella, opit turvalliset ja oikeat suoritustekniikat. Pilates harjoittelu on rauhallista, mutta hitaampi tempo tunneilla ei tarkoita tehotonta, vaan usein juuri päinvastoin. Kun opit aktivoimaan syvät ja pinnalliset lihakset yhteistyöhön ja löydät liikkeisiin oikeat, samalla nivelystävälliset linjaukset, niin harjoittelun teho usein yllättää. Samalla pilatesharjoittelu kehittää oman kehon tuntemusta, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä.

Pilates sopii kenelle tahansa omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Alkeisryhmämme sopivat kaikille ja varsinkin pilatesta aloittaville tai vähemmän harrastaneille. Voit tulla mukaan vaikka sinulla olisi liikuntarajoitteita tai tuki-liikuntaelimistön kipuja. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, oman kehon tuntemuksia kuunnelleen. Näillä tunneilla ei treenata hampaat irvessä, vaan nautitaan liikunnan ilosta mukavassa ilmapiirissä ja tunnelmallisessa harjoittelusalissa!

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti pilatesharjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua pilates perus- tai keskitason viikkotunneillamme. Alkeiskurssin käyneille tarjoamme ensimmäisen viikkotuntien tuntikortin (sarja- tai kausikortti) -15% alennuksella.


Palautteita aiemmilta kursseiltamme:

Alkeiskurssi vastasi odotuksiani ja vielä enemmän. Perusteellinen liikkeiden neuvonta ja hengityksen opetus helpotti oppimista. Opettaja oli kannustava.Olen arjessa huomannut että tiedostan enemmän selän ja lantion oikeaa asentoa.

Innostavat opettajat. Olen saanut apua kehonhallintaan ja paljon vinkkejä ihan päivittäiseen toimintaan, sekä myös kuntosalilla harjoitteluun. Suosittelen pilatesta!

Tunnit ovat olleet kerrassaan mahtavia ja olen nauttinit kovasti hyvästä ohjauksesta, rauhoittumisesta ja oman kehon kuuntelusta!

Olen ollut tosi tyytyväinen pilates-kurssiin. Tykkään rauhallisesta fiiliksestä, siitä että on tilaa tehdä liikkeet ja tuntuu sopivasti rankalta.

Olen saanut uuden kipinän pilates-harjoitteluun. Huomaan keskivartaloni vahvistuneen ja niskajumien vähentyneen. Sain myös hyvän ja rauhallisen mielen jokaisen tunnin jälkeen. Rauhallinen tunnelma salilla on aivan ihana!

Hyvää ja havainnoillista ohjausta, sallivaa, oman tahtiin ja oman kehon mukaan. Tykkäsin!

Ihan huippukurssi!! Otettiin hyvin huomioon jokaisen "vajaavaisuudet" ja kannustettii kaikissa liikkeissä. Tykkäsin pienestä ryhmästä, silloin ohjaaja kerkii katsomaan onko kaikilla oikea asento ja liikkeet tehostuu.


Kurssin ohjaaja:

fysioterapeutti, pilates-ohjaaja Satu Suominen (ryhmät 1. ja 2.)

pilates-ohjaaja Taina Tallala (ryhmä 3.)

HINTA

114 , yhteensä 6 harjoitustuntia

Maksuvälineinä kursseilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Saldomaksu, E-passi, Eazybreak, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELUN ALKEISKURSSI

Keskiviikkoisin 16:00-17:00, ajalla 16.10-20.11.

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen.

HINTA

114€, yhteensä 6 x 60min harjoitustunti

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti SPS-harjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua viikkotunneillamme.

Ohjaajana fysioterapeutti, SPS-trainer Satu Suominen


Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi

050 304 3804 (Satu Suominen)


LAITEPILATES TUTUSTUMISWORKSHOP

lauantaina 5.10.2019 klo 13:45-15:45


Aloita pilateslaiteharjoittelu Pilates Studio Spiraalin laitestartissa. Kahden tunnin workshopissa tutustut pilates reformerin toimintaperiaatteisiin käytännön liikeharjoitteiden kautta. Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Joseph Pilates kehitti nämä isot välineet metodinsa tueksi, tehostamaan työskentelyä.

Laitteiden pehmeät jouset antavat vastuksen joka samanaikaisesti sekä venyttää että vahvistaa lihaksia. Pilateslaitteet ovat loistava vaihtoehto kuntosalille ja laiteharjoittelun jälkeen olosi on voimakkaan kepeä. 

Pilateslaitteiden avulla vahvistat lihaksiasi, poistat kireyksiä ja kipuja kehostasi, opit hallitsemaan kehoasi ja luot vahvan pohjan muulle liikunnalle.

Laitestartti on sinulle, jolla pilates mattoharjoittelun perusasiat ovat jo hallussa.Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua laitepilates viikkotunneillamme. Tutustumisworkshopin käyneille tarjoamme ensimmäisen viikkotuntien tuntikortin (sarja- tai kausikortti) -15% alennuksella.

Ryhmät ovat pieniä, saat paljon henkilökohtaista ohjausta ja tarkkaa opastusta liikkeiden oikeaan suoritukseen. Laiteryhmien maksimiryhmäkoko on kuusi henkilöä.

Kurssin ohjaa fysioterapeutti, laitepilatesohjaaja Satu Suominen

HINTA

40, yhteensä 2h

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)

 
TEEMAILTA: LIIKETTÄ HARTIASEUTUUN - EVÄITÄ ITSEHOITOON

lauantaina 12.10 13:45-16:15
 
Jumittaako niska-hartiaseutu? Tällä kurssi keskitytään erityisesti niska-hartiaseudun ja rintakehän alueen rentouden ja liikkuvuuden lisäämiseen, vahvistavia harjoitteita unohtamatta. Kurssilta saa hyvän paketin omaehtoista hartiaseudun huoltoa varten.
 
Tavoitteenamme on myös kehotietoisuuden lisääminen, että ymmärrät niska-hartiaseudun alueen anatomiaa kokemuksellisesti, ei pelkkää teoriaa vaan anatomiaa luovasti omassa kehossa ja liikkeessä tutkien ja oivaltaen.
 
Niska-hartiaseudun kivut ja vaivat ovat erittäin yleisiä ja johtuvat yleensä niskan ja hartioiden pitkään jatkuneesta staattisesta jännityksestä. Tämä on usein seurausta huonosta ergonomiasta esim. päätetyötä tehdessä. Kipujen taustalla on useimmiten jännitystiloja, jotka aiheutuvat yksipuolisista työasennoista, etenkin niskan etukumarasta tai kiertyneestä asennosta. Päätteen tai mobiililaitteen jatkuva tuijottelu taivuttaa niskaa eteenpäin, kiertää olkavarsia sisäkiertoon ja tuo olkapäitä eteen, jolloin rintakehän alueen lihakset kiristyvät, lapaluiden välinen alue yläselässä laajenee ja lapaluiden välissä olevat lihakset heikkenevät.
 
Tule opettelemaan vastalääkettä ja liikettä päätetyön jäykistämään rintakehään, lapoihin ja olkapäihin ja löytämään pään oikea asento selkärangan kruununa!
 
Hinta sisältää kurssimateriaalin kotiharjoitteluohjeineen.

Kurssin ohjaaja fysioterapeutti Satu Suominen
 
HINTA
45 , yhteensä 2,5h

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


METHOD PUTKISTO 3D LUONNOLLINEN KASVOKLINIKKA KURSSI

ryhmä 1. keskiviikkoisin 19:30-20:30 ajalla 11.9-16.10.2019

ryhmä 2. keskiviikkoisin 19:30-20:30 ajalla 23.10-20.12.2019


Method Putkisto 3 D luonnollisen kasvoklinikan tavoitteena on herkät, elävät ja moni-ilmeiset kasvot. Kurssilla opettelemme linjaamaan pään selkärangan kruunuksi sen neutraaliin keskiasentoon, helpottaen turhia niska-hartiasärkyjä. Rentoutamme purulihaksia ja aktivoimme kasvoja kohottavia ilmelihaksia. Kasvoklinikan harjoitteet ovat hermostoa rauhoittavia ja stressin vaikutuksia lieventäviä.  Kun ylävartalon ja kasvojen lihaskireydet poistuvat, pään asento paranee ja kasvojen piirteet elävöityvät.  Työskentelemme sisältä ulospäin, ilman peilejä, kehoa kuunnellen, rauhallisesti ja keskittyen.


Kasvot heijastavat kehon ja mielen yhteyden, asia, jota emme voi millään parhaillakaan ulkoisella meikillä peittää tai korjata. Kasvojen ilmeet tai "ilmeettömyys" ja lihasten jännitystilat kertovat elämänasenteestamme paljon. Tunneilla tulet tietoisemmaksi mahdollisista piintyneistä tavoista käyttää kasvojen lihaksia ja opit neutralisoimaan jännitystiloja ja "päälle jääneitä ilmeitä ja naamioita", mikä elävöittää kasvot, lisää kasvojen eloisuutta ja herkkyyttä. 


Method Putkisto 3D Kasvoklinikan ohjelma sopii kaikenikäisille naisille. Tule mukaan, jos haluat parantaa kasvojen kokonaisvaltaista lihastasapainoa ja terveyttä. Ohjelma sopii erityisesti sinulle, jos teet istumatyötä, työskentelet paljon näyttöpäätteen äärellä, kärsit niska-hartiasäryistä tai jännityspäänsäryistä, jotka voivat johtua niskan ja pään alueen heikentyneestä verenkierrosta. Ohjelma lievittää stressiä ja sopii erinomaisesti sinulle, jos purulihaksesi ovat jännittyneet, puret tai narskuttelet hampaita yhteen yöllä.


HUOM! Ryhmä 2. kurssiaikataulussa on väliviikkoja opetuksesta, jolloin tuntia ei pidetä (6.11, 27.11 eikä 11.12) ohjaajan osallistuessa jatkokoulutukseen.


HINTA

114€, yhteensä 6 x 60min harjoitustunti

Ohjaajana Method Putkisto 3D luonnollinen kasvoklinikka -ohjaaja Satu Suominen


Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi

050 304 3804 (Satu Suominen)


SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELUN JATKOKURSSI

Keskiviikkoisin 16:00-17:00, ajalla 4.9-9.10.2019

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa. Jatkokurssi on suunnattu Spiraalistabilaatio alkeiskurssin käyneille ja SPS-menetelmään tutustuneille.

Harjoitustunneilla harjoittelemme liikevariaatioita vaihtelevasti eri alkuasennoissa, niin yhden käden harjoitteita, yhdellä jalalla seisten, toinen jalka tukimatolla, polvillaan seisten, toispolviasennossa kuin sauvojen kanssa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen.

HINTA

114€, yhteensä 6 x 60min harjoitustunti

Ohjaajana fysioterapeutti, SPS-trainer Satu Suominen


Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi

050 304 3804 (Satu Suominen)
Varustus tullessasi  kursseillemme:

Mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Salissa ollaan sukkasillaan, ja kaikki tarvittavat välineet, jumppamatot jne. ovat saatavilla paikan päällä.

Kaikki sivun hinnat sisältävät 10 % alv.

 

Muista hyödyntää työnantajasi antama mahdollinen liikuntaetu! Maksuvälineinä kaikilla kursseillamme käyvät myös:

  • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Saldo
  • E-passi
  • Tyky-kuntosetelit
  • Edenred Virikesetelit, Virikekortti
  • Eazybreak