KURSSIT

PILATES ALKEISKURSSI

Kevään pilates alkeiskurssit siirtyvät koronaviruksen vuoksi elokuulle

Torstain ryhmä jatkaa klo 17:10-18:10 ajalla 6.8-27.8.

Perjantain ryhmä jatkaa klo 17:45-18:45 ajalla 7.8-21.8.

Sunnuntain ryhmä jatkaa klo 17:45-18:45 ajalla 16.8-6.9


Pääsemme aloittamaan uusien alkeisryhmien kanssa syyskuussa, lämpimästi tervetuloa mukaan!

ryhmä 1. torstaisin 17:10-18:10 ajalla 3.9-8.10.2020

ryhmä 2. tiistaisin 19:20-20:30 ajalla 1.9-6.10.2020

ryhmä 3. sunnuntaisin 17:45-18:45 13.9-18.10.2020


Kaipaako keskivartalosi vahvistusta, selkäsi lisää tukea ja/tai liikkuvuutta? Onko ryhtisi pois linjalta tai kehon hyvä asento hukassa?

Haluatko opetella pilateksen perusteet rauhassa, keskittyen liikkeiden turvalliseen ja oikeaan suoritukseen?

Lämpimästi tervetuloa mukaan Pilates Studio Spiraalin pilates alkeiskurssille! Tällä kurssilla opetamme pilateksen perusteet 6-12 hengen pienryhmissä, jolloin ohjaus on jokaiselle myös yksilöllistä ja ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset. Ammattitaitoisten ohjaajiemme opastuksella opit turvalliset ja oikeat suoritustekniikat.

Kurssilla teemme sekä lihaksia vahvistavaa että kehoa huoltavaa ja venyttävää harjoitusta, hengityksen rytmittämänä. Harjoittelun keskiössä on keskivartalon ydintuen eli syvien lihasten vahvistaminen. Pilates parantaa ryhtiä ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja selkää. Lantion asettuessa parempaan ryhtiin myös lantionpohjan ja pakaralihasten työskentely tehostuu.

Pilates harjoittelu on rauhallista, mutta hitaampi tempo tunneilla ei tarkoita tehotonta, vaan usein juuri päinvastoin. Kun opit aktivoimaan syvät ja pinnalliset lihakset yhteistyöhön ja löydät liikkeisiin oikeat, samalla nivelystävälliset linjaukset, niin harjoittelun teho usein yllättää. Samalla pilatesharjoittelu kehittää oman kehon tuntemusta, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä.

Pilates sopii harjoittelumuotona kenelle tahansa omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Alkeisryhmämme sopivat kaikille ja varsinkin pilatesta aloittaville tai vähemmän harrastaneille. Voit tulla mukaan vaikka sinulla olisi liikuntarajoitteita tai tuki-liikuntaelimistön kipuja. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, oman kehon tuntemuksia kuunnelleen. Näillä tunneilla ei treenata hampaat irvessä, vaan nautitaan liikunnan ilosta mukavassa ilmapiirissä ja tunnelmallisessa harjoittelusalissa!

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti pilatesharjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua pilates perus- tai keskitason viikkotunneillamme. Ryhmäkokomme on rajoitettu, varaa oma paikkasi näille suosituille kursseille pian!


Palautteita aiemmilta kursseiltamme:

Alkeiskurssi vastasi odotuksiani ja vielä enemmän. Perusteellinen liikkeiden neuvonta ja hengityksen opetus helpotti oppimista. Opettaja oli kannustava.Olen arjessa huomannut että tiedostan enemmän selän ja lantion oikeaa asentoa.

Innostavat opettajat. Olen saanut apua kehonhallintaan ja paljon vinkkejä ihan päivittäiseen toimintaan, sekä myös kuntosalilla harjoitteluun. Suosittelen pilatesta!

Tunnit ovat olleet kerrassaan mahtavia ja olen nauttinit kovasti hyvästä ohjauksesta, rauhoittumisesta ja oman kehon kuuntelusta!

Olen ollut tosi tyytyväinen pilates-kurssiin. Tykkään rauhallisesta fiiliksestä, siitä että on tilaa tehdä liikkeet ja tuntuu sopivasti rankalta.

Olen saanut uuden kipinän pilates-harjoitteluun. Huomaan keskivartaloni vahvistuneen ja niskajumien vähentyneen. Sain myös hyvän ja rauhallisen mielen jokaisen tunnin jälkeen. Rauhallinen tunnelma salilla on aivan ihana!

Hyvää ja havainnoillista ohjausta, sallivaa, oman tahtiin ja oman kehon mukaan. Tykkäsin!

Ihan huippukurssi!! Otettiin hyvin huomioon jokaisen "vajaavaisuudet" ja kannustettii kaikissa liikkeissä. Tykkäsin pienestä ryhmästä, silloin ohjaaja kerkii katsomaan onko kaikilla oikea asento ja liikkeet tehostuu.


Kurssin ohjaaja:

pilates-ohjaaja Satu Suominen


HINTA

120 , yhteensä 6 harjoitustuntia

Maksuvälineinä kursseilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Saldomaksu, E-passi, Eazybreak, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


LAITEPILATES TUTUSTUMISWORKSHOP

ryhmä 1. tiistaina 4.8.2020 klo 17:00-19:00

ryhmä 2. torstaina 6.8.2020 18:30-20:30


Aloita pilateslaiteharjoittelu Pilates Studio Spiraalin laitestartissa. Kahden tunnin workshopissa tutustut pilates reformerin toimintaperiaatteisiin käytännön liikeharjoitteiden kautta. Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Joseph Pilates kehitti nämä isot välineet metodinsa tueksi, tehostamaan työskentelyä.

Laitteiden pehmeät jouset antavat vastuksen joka samanaikaisesti sekä venyttää että vahvistaa lihaksia. Pilateslaitteet ovat loistava vaihtoehto kuntosalille ja laiteharjoittelun jälkeen olosi on voimakkaan kepeä. 

Pilateslaitteiden avulla vahvistat lihaksiasi, poistat kireyksiä ja kipuja kehostasi, opit hallitsemaan kehoasi ja luot vahvan pohjan muulle liikunnalle.

Laitestartti on sinulle, jolla pilates mattoharjoittelun perusasiat ovat jo hallussa.Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua laitepilates viikkotunneillamme.

Ryhmät ovat pieniä, saat paljon henkilökohtaista ohjausta ja tarkkaa opastusta liikkeiden oikeaan suoritukseen. Laiteryhmien maksimiryhmäkoko on kuusi henkilöä.

Kurssin ohjaa laitepilatesohjaaja Satu Suominen

HINTA

40, yhteensä 2h

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELUN ALKEISKURSSI

Kevään spiraalistabilaation alkeiskurssi siirtyy koronaviruksen vuoksi kesä ja elokuulle.

Tapaamiset torstaisin klo 16:00-17:00 (4.6, 11.6 ja 6.8, 13.8)


Uusi ryhmä aloittaa syyskuussa

torstaisin 16:00-17:00 ajalla 17.9-29.10.2020 (ei tuntia 15.10)

 

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

SPS harjoitteet tehdään kuminauhavastuksin, pystyasennossa seisten, istuen ja polviseisonnassa. Tämä tekee harjoittelusta hyvin toiminnallista, selkää vahvistetaan siinä asennossa missä tukeakin eniten kaivataan! (vertaa esimerkiksi selinmakuulla tehtävät vatsalihasharjoitteet).

Liikkeet aloitetaan istuen, sitten seisten pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen.

HINTA

120€, yhteensä 6 x 60min harjoitustunti

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti SPS-harjoittelun alkuun. Kurssilta saat mukaasi kotiharjoitteluohjelman. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua viikkotunneillamme.

Ohjaajana fysioterapeutti, SPS-trainer Satu Suominen


Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi

050 304 3804 (Satu Suominen)METHOD PUTKISTO 3D LUONNOLLINEN KASVOKLINIKKA KURSSI

Kevään kurssi siirtyy koronaviruksen vuoksi elokuulle.

Tapaamiset tiistaisin klo 19:30-20:30 ajalla 4.8-25.8.2020.


Uusi ryhmä aloittaa syyskuussa

tiistaisin 19:30-20:30 ajalla 1.9-6.10.2020


Method Putkisto 3 D luonnollisen kasvoklinikan tavoitteena on herkät, elävät ja moni-ilmeiset kasvot. Kurssilla opettelemme linjaamaan pään selkärangan kruunuksi sen neutraaliin keskiasentoon, helpottaen turhia niska-hartiasärkyjä. Rentoutamme purulihaksia ja aktivoimme kasvoja kohottavia ilmelihaksia. Kasvoklinikan harjoitteet ovat hermostoa rauhoittavia ja stressin vaikutuksia lieventäviä.  Kun ylävartalon ja kasvojen lihaskireydet poistuvat, pään asento paranee ja kasvojen piirteet elävöityvät.  Työskentelemme sisältä ulospäin, ilman peilejä, kehoa kuunnellen, rauhallisesti ja keskittyen.


Kasvot heijastavat kehon ja mielen yhteyden, asia, jota emme voi millään parhaillakaan ulkoisella meikillä peittää tai korjata. Kasvojen ilmeet tai "ilmeettömyys" ja lihasten jännitystilat kertovat elämänasenteestamme paljon. Tunneilla tulet tietoisemmaksi mahdollisista piintyneistä tavoista käyttää kasvojen lihaksia ja opit neutralisoimaan jännitystiloja ja "päälle jääneitä ilmeitä ja naamioita", mikä elävöittää kasvot, lisää kasvojen eloisuutta ja herkkyyttä. 


Method Putkisto 3D Kasvoklinikan ohjelma sopii kaikenikäisille naisille. Tule mukaan, jos haluat parantaa kasvojen kokonaisvaltaista lihastasapainoa ja terveyttä. Ohjelma sopii erityisesti sinulle, jos teet istumatyötä, työskentelet paljon näyttöpäätteen äärellä, kärsit niska-hartiasäryistä tai jännityspäänsäryistä, jotka voivat johtua niskan ja pään alueen heikentyneestä verenkierrosta. Ohjelma lievittää stressiä ja sopii erinomaisesti sinulle, jos purulihaksesi ovat jännittyneet, puret tai narskuttelet hampaita yhteen yöllä.


HINTA

120€, yhteensä 6 x 60min harjoitustunti

Ohjaajana Method Putkisto 3D luonnollinen kasvoklinikka -ohjaaja Satu Suominen


Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi

050 304 3804 (Satu Suominen)
Varustus tullessasi  kursseillemme:

Mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Salissa ollaan sukkasillaan, ja kaikki tarvittavat välineet, jumppamatot jne. ovat saatavilla paikan päällä.

Kaikki sivun hinnat sisältävät 10 % alv.

 

Muista hyödyntää työnantajasi antama mahdollinen liikuntaetu! Maksuvälineinä kaikilla kursseillamme käyvät myös:

  • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Saldo
  • E-passi
  • Tyky-kuntosetelit
  • Edenred Virikesetelit, Virikekortti
  • Eazybreak